Flyer Karate 29-07-2017 (3).JPG
selfdefence-1.JPG

Karate-zelfverdediging

Bij karate denk je misschien niet direct aan zelfverdediging. Kyokushin karate is echter effect karate, niet slechts een mooie kunstvorm. Natuurlijk kan het handig zijn om wat "trucjes" te leren om jezelf in bepaalde situatie te kunnen verdedigen, maar eigenlijk moet je leren vechten om jezelf te leren verdedigen.

Tomoe organiseert in 't winterseizoen een zelfverdedigingscursus van 8 lessen, 4 voor de kerst, 4 na nieuwjaar. De cursussen zijn gebaseerd op zelfverdediging technieken die voort komen uit het Kyokushinkai Karate. Doelstelling is om de technieken zo eenvoudig en effectief mogelijk te houden. Geen ingewikkelde grepen of worpen, maar verdedigen door  te leren effectief een tegenaanval in te zetten in verschillende situaties. Daarnaast zult u in de basis leren "vechten", stoten, schoppen, blokken. Positie, balans, coördinatie, snelheid, hoe zet ik mijn fysieke kracht zo effectief mogelijk in? Een stukje kracht- en conditie training hoort erbij, u heeft na iedere les ook gesport!

 

Wintercursus: Start  donderdag 18 november 2021

 

Tijdstip: donderdagavond

Locatie: Rosmalen/ Den Bosch

Toegankelijk: Dames en Heren, jongens/meisjes: 11+

8 Lessen

Kosten: 75,- euro

(Tomoe leden kunnen deelnemen tegen een gereduceerde bijdrage van 50,- euro). Jeugdleden (11-21 jaar) die een betalende cursist meebrengen trainen gratis mee.