top of page

Kyokushinkai

 Kyokushinkai karate is het sterktste karate ter wereld. Het door  Masutatsu Oyama ontwikkelde karate is gericht op full contact kumite (vechten). "Kyoku" betekent uiterste, "shin" betekent waarheid en "kai" samenwerken, samengaan of associeren.

kanji-invert_edited.png
1bbc75e1-5a1b-485b-b2b8-ed1a32c526df.jpg
Kyokushinkai

 

Kyokushinkai is karate (lege hand) gericht op het zo effectief mogelijk vechten. In tegenstelling tot vele andere vormen van Martial Arts of karate waarin bijv. de schoonheid van de beweging of zelfverdeding prioriteit krijgen, is het kyokushinkai "effect" karate.

 Het leren beheersen en langdurig kunnen uitoefenen van de meest effectieve technieken in combinatie, oftewel  vechten, is de doelstelling van het trainen van kyokushin karate. Alhoewel kumite (vechten) het doel is van Kyokushinkai komen in de training verschillen onderdelen naar voren die je helpen op weg naar dit doel zoals kihon (basistechnieken), kata (schijngevechten) en tameshi wara (breken).​

Tomoe Dojo onderwijst in Mas Oyama's Kyokushin Karate, voor volwassenen en voor de jeugd. Schrijf u gerust in voor een gratis proefles: 

De reguliere lestijden en locaties zijn te vinden onderaan deze pagina. Alle extra trainingen, evenementen, toernooien etc. vind je terug in de agenda!

Contributie:

Jeugd, scholieren, studenten:

95,- euro per half jaar  (1x per week trainen)

135,- euro per half jaar (2/3 x per week trainen)

Volwassenen:

140,- euro per half jaar (1x per week trainen)

180,- euro per half jaar (2/3 x per week trainen)

Meer weten? Meld je via contact.

Kanku

 

Het kanku teken komt voor uit de kanku-kata, welk weer een samenvatting is van de 5 pinankata's waarin alle basistechnieken aan bod komen. Het kanku teken staat voor oneindigheid. Boven het hoofd worden de duimen (in het teken  de onderste punt) en de wijsvingers (bovenste punt) tegen elkaar gezet, met de overige vingers aangesloten en de handpalmen naar voren/boven gericht. De bredere gedeeltes links en rechts stellen de polsen voor. Door je handen kijk je naar het heelal, naar de oneindigheid. De omtrekkende cirkel om het kanku teken staat voor nooit eindigende actie.

P9090225.JPG
Dojo Kun Kyokushinkai

 

Binnen het kyokushinkai hanteert iedere dojo een bepaalde etiquette ter naleving (of tenminste het bewustworden) van de Kyokusinkai dojo regels. Zo wordt bij binnenkomst van de dojo gegroet en ook voor aanvang  en aan het einde van de les vindt een formele begroeting/afgroeting plaats. Je vindt de dojo etiquette ook in het reglement en voorwaarden van Tomoe Dojo, welke u ook ontvangt bij uw inschrijving. "Kun" betekent letterlijk regels, maar wij spreken van de Kyokushinkai Dojo Eed.

Wij zullen ons mentaal en fysiek trainen om een sterke onwankelbare geest te verkrijgen.

Wij willen de ware betekenis van de weg der krijgskunsten leren kennen,

zodat wij op elke moment op alle mogelijke situaties voorbereid zijn.

Wij zullen met ware volharding een onbaatzuchtige geest ontwikkelen!

Wij zullen de regels van de hoffelijkheid in acht nemen,

onze meerderen respecteren en elk gevecht trachten te vermijden.

Wij zullen de ware deugd der deemoed nooit vergeten

Wij zullen respect opbrengen voor wijsheid en kracht en niet aan andere verlangens toegeven.

Door de discipline van karate-do zullen wij trachten de ware betekenis van Kyokushin na te streven.

bottom of page