Tomoe Dojo

 

Tomoe Gozen (1157-1245) is een vrouwelijk legende. Zij was de enige bekende vrouwelijke Samurai in het oude Japan en was beroemd en berucht vanwege haar dapperheid en haar kracht.  Het Tomoe symbool (Mitsu Tomoe) is net als het Yinyang symbool een levensbalans teken. Het teken komt voor in Shinto tempels. De 3 "komma's" staan voor oneindige circulaire beweging (het draaien van de aarde, de krachten in de kosmos), waarbij de drie delen staan voor hemel, aarde en de mensheid.

Female Fighting Seminar by Emma Markwell
BEEK.jpg
IMG_1080 (640x383).jpg

Tomoe dojo is een jonge dojo die in 2014 ontstond in Rosmalen (Den Bosch) o.l.v Sensei Jet Groot Kormelink.

 

Tomoe dojo onderwijst in Mas Oyama's Kyokushinkai Karate. Er wordt binnen een les niet alleen maar gevochten, maar er is ook aandacht voor kihon (basistechnieken), kata (schijngevecht) en tameshi wara (breken), zie "kyokushinkai". Om goed te leren vechten (kumite) is ook conditie, kracht, flexibiliteit, coördinatie en balans van essentieel belang. Vrijwel ieder les begint dan ook met een warming-up waarin deze aspecten naar voren komen.

 

Kyokushinkai is een budosport waarbij de mentale training net zo belangrijk is als de fysieke. Wij trainen lichaam maar ook geest. Zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, wederzijds respect en discipline zijn essentieel voor een goede kyokushinkai karateka. Binnen Tomoe dojo wordt hier aandacht aan geschonken middels bijvoorbeeld een vaste dojo-etiquette (zie ook de dojo eed onder "kyokushinkai"). Tevens worden regelmatig stamina (volhouden!) trainingen gegeven, waarbij discipline en doorzettingsvermogen, naast een goede conditie en de nodige kracht, essentieel zijn.

 

Naast de wekelijkse lessen worden in schoolvakanties regelmatig buitentrainingen georganiseerd. Tevens wordt er aan veel activiteiten deelgenomen, strandtrainingen, kersttraining, jeugddagen, maar ook toernooien. Zowel voor jeugd, junioren en senioren is er de mogelijkheid om deel te nemen aan (internationale) wedstrijden! Check de agenda!

Locatie, Lestijden, Contributie

 

De reguliere lestijden en locaties zijn te vinden onderaan deze pagina. Alle extra trainingen, evenementen, toernooien etc. vind je terug in de agenda!

Contributie:

Jeugd, scholieren, studenten:

80,- euro per half jaar  bij 1x per week trainen

105,- euro per half jaar bij 2x per week trainen

Volwassenen: 140,- euro per half jaar (2x per week trainen)

 

Meer weten? Overleggen? Stuur ons gerust een mailtje of bel (contact) of schrijf je in voor een gratis proefles:

 

 

Jeugd Sportfonds

Als er thuis te weinig geld is om je kind, of meerdere kinderen te laten sporten, dan helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur 

's Hertogenbosch. Zij betalen de contributie en eventueel spullen/sportkleding. Ouders kunnen zelf geen bijdrage aanvragen, dit moet via een intermediair, bijv. een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener of het sociaal wijkteam. Word je lid van Tomoe Dojo middels het jeugd sportfonds dan zorgt Tomoe Dojo ervoor dat je naast de reguliere lesuren en je karatepak, jaarlijks aan enkele evenementen en/of toernooien kan deelnemen, ook al zou dat niet binnen de bijdrage vallen. Je wordt gewoon echt lid van de club! Check Tomoe Jeugdkarate.

Info: shertogenbosch@jeugdfondssportencultuur.nl

Wat moet je doen:  https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/s-hertogenbosch-vught/

NKKO/KWF

Tomoe dojo is lid van de NKKO, de Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie.

Middels de landelijke sportbond voor full contact karate is de NKKO aangesloten bij de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG), die op haar beurt wordt erkend als koepel voor deze gevechtskunst-discipline door het NOC/NSF en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). NKKO sportschoolhouders / leraren zijn daarmee verplicht in het bezit van een rijks erkend leraar Martial Arts diploma niveau 3.

Ook is de N.K.K.O. aangesloten bij de Kyokushin World Federation (KWF).