top of page

Sensei Jet Groot Kormelink

Leraar Tomoe Dojo

 

Sensei Jet werd geboren in de Achterhoek en kwam reeds op haar 13e in contact met kyokushinkai karate. In haar tiener jaren trainde zij bij Muchin Groenlo, o.l.v. Shihan Aloïs Te Braake. Sloeg ze in het begin nog niet door een natte krant, het duurde toch niet zo lang of ze deed mee aan jeugdtoernooitjes (en won). Na de studietijd in Tilburg krijgt de Kyokushinkai carrière een vervolg in Middelharnis, eerst bij Muchin o.l.v. Sensei Henk Gerhards en dan bij Kiyozumi, bij de gebroeders Smit.

 

In 1998 wordt er terug verhuisd naar het Brabantse land, naar Rosmalen (Den Bosch). Omdat kyokushinkai ondertussen een beetje groot onderdeel van haar leven is geworden, zoekt  ze een nieuwe Dojo en leraar. Die vindt ze bij karatevereniging Yin Yang o.l.v. Shihan van Kessel in Eindhoven-Budel. 

 

Daar, onder begeleiding van Shihan van Kessel, begint de trainingsweg naar de zwarte band. Ze ontwikkelt zich tot een allround karateka die in alle disciplines (kihon, kata, kumite) uit de voeten kan. Met wat oponthoud door de geboortes van zoon (Sjeng Vullers, 2002) en dochter (Sera Vullers 2005) wordt in 2008 de felbegeerde 1e dan (zwarte band) behaald. In 2010 volgt een 2e Dan en in 2015 een 3e Dan. Ook de bijbehorende diploma's voor  (internationaal) hoekscheidsrechter en hoofdscheidsrechter worden behaald. In het najaar van 2022 volgt op het EK in Lissabon het diploma voor internationaal hoofdscheidsrechter. Verder beschikt sensei Jet over een diploma Karate Docent (Strike Education, niveau 2) en een diploma Leraar Martial Arts (FOG (lid van noc/nsf), Niveau 3). In het voorjaar van 2022 wordt de opleiding "Van trainer naar coach" succesvol afgerond.

Sensei Twan Smolders

Sensei Twan Smolders van Isshokenmei Dojo in Valkenswaard assisteert  Sensei Jet regelmatig. Twan is op 15 jarige leeftijd gestart met Kyokushinkai bij Karatevereniging Yin Yang Budel/Eindhoven. Tijdens zijn studietijd in Breda heeft hij een aantal jaar bij Con Voermans getraind op de KMA. Behalve Kyokushinkai beoefent Twan gedurende zijn studententijd ook Aikido. Na zijn studie trok Twan weer naar Budel . Alhoewel het hart bij het kyokushinkai karate ligt wordt er ter ondersteuning ook gethai-bokst en ervaring opgedaan in Krav Maga. Na enkele jaren erg actief trainen heeft Twan in 2015 zijn 1e dan behaald, wordt hij in 2017 ni-dan en volgt in de zomer van 2022 de 3e Dan. Ook Sensei Twan beschikt over het diploma Leraar Martial Arts (FOG (lid van noc/nsf), Niveau 3) en rondt in 2022 de cursus  "van trainer naar coach" succesvol af.

IMG_6842 (1).JPG

Senpai Gon Vandenbergh

Sempai Gon werd geboren in Limburg, ze kwam pas op 30 jarige leeftijd in contact met Kyokushinkai karate. Ze begon met trainen bij Okara Dooka in Zoetermeer o.l.v. Sensei Clive Emanuelson in 1994. In de tijd tot het behalen van haar 3e kyu kreeg ze 3 kinderen en bleef het bij 1 x per week 3 uur trainen.
Dan wordt het tijd voor verdieping, op naar de International Summerschool, onder leiding van de legendarische Shihan Loek Hollander. Met dat kamp werd het vuur aangewakkerd en was ze voortaan elke bondstraining op Papendal te vinden. Op haar tweede internationale zomerkamp ontmoet ze Sensei Jet en een diepe vriendschap werd geboren.
In 2005 haalt ze de 1e Dan. In 2009 verlaat Sensei Emanuelson de NKKO om verder te gaan bij een andere bond: Shin Kyokushin, en volgt Gon haar Sensei. 
In januari 2020 komt Gon definitief terug bij de NKKO en sluit zich als lesgever en coach, van met name het Tomoe wedstrijdteam, aan bij Tomoe Dojo. In het voorjaar van 2022 sluit ze de opleiding "van trainer naar coach" succesvol af. Naast het lesgeven en coachen gaat Gon ook weer scheidsrechteren, met als resultaat diploma's voor nationaal hoofdscheidsrechter en internationaal  hoekscheidsrechter. Niets staat dan een lange trainingsweg naar een 2e Dan nog in de weg, welke dan ook in de zomer van 2023 wordt behaald.

Senpai Sera, Adje en Menno

Na bijna 10 jaar Tomoe Dojo hebben we natuurlijk de nodige senpai uit "eigen kweek". Senpai Sera, Senpai Adje en Senpai Menno groeiden op met lesgeven binnen Tomoe Dojo. Vanaf dag 1 waren zij de "senpai" van de club en zo stonden zij al, zoals Adje dat zegt, "met een blauw bandje" voor de groep. Ondertussen zijn de drie de vaste waarden van Sensei Jet, ze assisteren bij de (jeugd)lessen, trainen en coachen mede het Tomoe wedstrijdteam en vervangen zo nodig zelfstandig Sensei Jet. 

bottom of page