top of page
1f1d035f-6af4-45ab-bb80-5c81c5a0d8e2_edi
IMG_2973_edited_edited.jpg
DSC_0272.JPG

Jeugdkarate

Jeugd 6-14 jaar

 

Inhoudelijk gezien komen ook bij de jeugdlessen alle aspecten van het Kyokushin karate aan bod. Maar binnen het jeugdkarate is meer aandacht voor spel en ontspanning. Daarnaast ligt de intensiteit wat lager, maar de uitgangspunten zijn hetzelfde.

Kyokushin karate is heel technisch en daarmee niet de eenvoudigste jeugdsport. Het vraagt om een veelzijdige lichaamsbeweging en inzet van alle spiergroepen waarbij fysieke elementen lichaamshouding, conditie, lenigheid, kracht, balans en vooral ook fysieke  coördinatie van belang zijn.

 

Ook voor jeugdlessen is discipline binnen de les onontbeerlijk, al wordt er rekening gehouden met de beperktere concentratie spanne van kinderen. Behalve discipline is er aandacht voor zelfbeheersing, doorzettingsvermogen en wederzijds respect, wat kan leiden tot meer zelfvertrouwen.

 

Twee maal per jaar kunnen de kinderen hun vorderingen laten zien in een examen. De extra getalenteerde en/of ambitieuze, gemotiveerde jeugd kan deelnemen aan jeugdtoernooien die in het teken staan van kumite of kata.

Ben je 12, 13 of 14 dan kun je kiezen of je wilt beginnen in de jeugdgroep 10-14 jaar of gelijk in de volwassenen groep!

 

De jeugdgroepen van Tomoe Dojo trainen iedere maandag in Den Bosch op de Platostraat (Den Bosch Zuid) en op woensdag in de gymzaal van basisschool de Troubadour  in Rosmalen. (zie onder aan de pagina voor tijden en locaties) Geïnteresseerd? Kom kijken, of nog beter, doe een keertje mee! Gewoon  in T-shirt en sportbroek!

Jeugd Sportfonds

Als er thuis te weinig geld is om je kind, of meerdere kinderen te laten sporten, dan helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur 's Hertogenbosch. Zij betalen de contributie en eventueel spullen/sportkleding. Ouders kunnen zelf geen bijdrage aanvragen, dit moet via een intermediair, bijv. een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener of het sociaal wijkteam. Word je lid van Tomoe Dojo middels het jeugd sportfonds dan zorgt Tomoe Dojo ervoor dat je naast de reguliere lesuren en je karatepak, jaarlijks aan enkele evenementen en/of toernooien kan deelnemen, ook al zou dat niet binnen de bijdrage vallen. Je wordt gewoon echt lid van de club!

Info: shertogenbosch@jeugdfondssportencultuur.nl

Wat moet je doen:  https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/s-hertogenbosch-vught/

bottom of page